Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde

Opleidingsinformatie

Als Landmeetkundige ben je heel secuur in je werk. Als Landmeetkundige kun je midden in een landschap staan en precies zien hoe een gebouw in een omgeving past. Een Landmeetkundige kan betrokken zijn bij het hele proces, zowel binnen als buiten. Deze deeltijdopleiding MBO Landmeetkunde is bedoeld voor mensen die al een baan hebben, of krijgen bij een werkgever die belang heeft bij deze opleiding. Je maakt kennis met alle facetten van het verzamelen, verwerken en presenteren.

Algemene informatie

Domein: Bouw en infra
Subdomein: Infrastructuur
Opleidingsduur: 3 jaar
Opleidingsniveau: Niveau 4
Leerweg: BBL: 3 jaar
Afdeling: Infratechniek
Locatie: Biesdonkweg 31, Breda

Opleidingsinformatie

Inhoud

Als Landmeetkundige ben je heel secuur in je werk. Dat moet ook wel, want je zet de maten uit van objecten die nog gebouwd worden, zoals gebouwen of wegen. Maar je meet ook bouwwerken in om de exacte positie vast te leggen in informatiesystemen. Als Landmeetkundige kun je midden in een landschap staan en precies zien hoe een gebouw in een omgeving past. Een Landmeetkundige kan betrokken zijn bij het hele proces, zowel binnen als buiten. Deze deeltijdopleiding MBO Landmeetkunde / Geo-Informatica is bedoeld voor mensen die al een baan hebben, of krijgen bij een werkgever die belang heeft bij deze opleiding. Je maakt kennis met alle facetten van het verzamelen, verwerken en presenteren van GEO-informatie. Deze deeltijdopleiding duurt een tot twee jaar, afhankelijk van je vooropleiding. Daarbij zit gemiddeld een dag in de winterperiode op school, verdeeld over middag en avond, werk- en zaterdagen. De overige dagen ben je aan het werk. Je werkgever zorgt ervoor dat je de theorie in de praktijk kunt toepassen. Landmeetkundigen die bij Bob bv / Ingenieursbureau Zondag zijn opgeleid, kunnen de proeve van bekwaamheid afleggen voor het MBO diploma Landmeetkunde / Geo-Informatica.

Eisen

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een diploma basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) in eenzelfde beroep- of beroepencategorie, of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.

Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Voor een bbl-opleiding heb je een baan nodig bij een erkend leerbedrijf. Je werkt daar minimaal 20 tot 24 uur per week en je bent zelf verantwoordelijk om een leerbedrijf te vinden. Uiterlijk op 31 december van het jaar dat je gestart bent met je opleiding, moet je een leerbedrijf gevonden hebben. Als je denkt dat dit niet lukt, kun je jezelf ook inschrijven voor een bol-opleiding.

Vervolg

Met een GEO-opleiding kun je veel kanten op.je kunt aan de slag als tekenaar, cartograaf of landmeter. En op veel meer plaatsen als alleen de bouw. Bij een adviesbureau kun je bijvoorbeeld meewerken aan een milieukundig Bodemonderzoek of huisvestingsplan. Bij politie, brandweer en hulpdiensten help je rampen bestrijden. In opdracht van een architect maak je driedimensionale presentaties van een ontwerp.

Startmaand

1 september of flexibele instroom.

Lesmethode

De opleidingen van het Radius College zijn opgezet volgens het competentiegerichte onderwijs . We leggen je uitdagingen uit de praktijk voor en je gaat daarna op zoek naar antwoorden en oplossingen.

Stage

Bij een BBL-studie loop je geen stage maar werk je bij een werkgever die jou deze opleiding laat volgen. Je komt dan een dag (deel) in de week naar school voor onderwijs.

Studievoortgang

Aan de orde komen: - Topografie; - Digitale terreinmetingen; - Metingen met Total Station en GPS; - Deformatie- en hoogtemetingen; - Uitzetten van grondwerken; - Wegen en bouwwerken; - Datawinning; - GIS; - Presenteren van GEO-informatie.

Certificaten

-

Werkgebied

Gemeenten, overheidsinstellingen zoals Rijkswaterstaat, aannemersbedrijven. Bedrijven in de Infratechniek die zich met landmeten bezighouden.

Bijzonderheden

www.radiuscollege.nl www.zondagopleidingen.nl

Kosten

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: Wim Mathijssen
E-mail: w.mathijssen@rocwb.nl

Competenties

JIJ Heb jij iets meet kaarten, ben je precies en houd je van afwisseling? Dan is misschien een goe-opleiding iets voor jou. Geo-test Werk je graag zelfstandig? Raak je niet snel de weg kwijt? Houd je van verantwoordelijkheid? Werk je graag binnen en buiten? Kun je goed samenwerken? Ben je handig met computers? Heb je oog voor details? Ben je praktijkgericht? Meer dan vijf vakjes aangekruist? En niet bang voor een beetje wiskunde? Dan is een geo-opleiding iets voor jou!

Het beroep

Lijkt deze opleiding je wat?
Je kunt deze opleiding gaan volgen in de volgende uitstroomrichtingen:

Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde

Crebo: 25106
Middenkaderfunctionaris Landmeetkunde De middenkaderfunctionaris landmeetkunde is enerzijds actief binnen de bouw- en infra-processen en daarnaast actief ten behoeve van rechtstoestand, bestemming e

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht