Bedrijfsautotechnicus (VEVA)

Opleidingsinformatie

Tijdens je opleiding Veiligheid & Vakmanschap word je voorbereid op een uitdagende technische startfunctie. Je leert allerlei soorten motorvoertuigen onderhouden en repareren, en bent dus vaak in de garage te vinden waar je sleutelt aan pantservoertuigen, jeeps en rupsvoertuigen. Naast de normale vakken als Nederlands en Engels, krijg je ook vakken als burgerschap en militair Engels. Daarnaast doe je veel aan sport en ontdek je de kracht van samenwerken met je medeleerlingen. Je volgt je opleiding niveau 2 en bereidt je voor op een functie bij Defensie.

Algemene informatie

Domein:
Subdomein:
Opleidingsduur: 3 jaar
Opleidingsniveau: Niveau -
Leerweg:
Afdeling: Motorvoertuigentechniek
Locatie: Terheijdenseweg 350,

Opleidingsinformatie

Inhoud

Tijdens je opleiding dien je rekening te houden met het feit dat je moet reizen tussen twee opleidingslocaties; een voor het technisch deel (Radius College Breda) en het veiligheidsdeel bij Defensie. Ook de keuze van stageplaatsen brengt langere reistijden met zich mee.

Eisen

Voor deze opleiding geldt dat er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn. Voor de bol-opleiding Bedrijfsautotechnicus (VEVA) zijn er 18 plaatsen beschikbaar. Op volgorde van datum van aanmelding worden de plaatsen ingevuld. Meld je daarom op tijd aan!

Dit zijn de minimale toelatingseisen:

  • Je hebt een vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (voorheen lbo, vbo of mavo diploma), of
  • Je hebt een bewijs dat je de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed hebt doorlopen.
  • diploma entree-opleiding (niveau 1)
  • een ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma of bewijsstuk
Meer informatie over het toelatingsrecht vind je hier.

Na aanmelding via onze website krijg je een uitnodiging voor een intakegesprek.
Meer informatie: www.veiligheidenvakmanschap.nl

 

Vervolg

Na het behalen van je mbo diploma bedrijfsautotechnicus en je veiligheidscertificaat van Defensie kun je sollicteren voor een baan bij Defensie. Een medische keuring door een arts van Defensie maakt onderdeel uit van deze sollicitatieprocedure. Tevens doet Defensie een persoonlijkheidsonderzoek.

Startmaand

1 september 2018

Lesmethode

-

Stage

Volgens het schema van Defensie en een burgerstage bij een erkend leerbedrijf.
>

Studievoortgang

-

Certificaten

-

Werkgebied

Je kunt een baan bij Defensie kiezen voor het onderdeel waar je voor bent opgeleid.
Je kunt ook nog kiezen voor een baan in de burgermaatschappij en doorstromen met een opleiding eerste bedrijfsautotechnicus niveau 3.

Bijzonderheden

-

Kosten

Tegemoetkoming kosten leermiddelen

Er is een tijdelijke regeling die gezinnen ondersteunt bij de bekostiging van leermiddelen van hun kind. Het betreft hier studenten uit zogenaamde minimagezinnen.

Contact

Contactpersoon: -
E-mail: -

Competenties

-

Het beroep

Lijkt deze opleiding je wat?

Contactformulier

* Gegevens zijn verplicht