Sander van der Meeren finalist Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider

Vrijdag 3 oktober 2014 -

Stagebegeleider Sander van der Meeren, werkzaam bij het Stedelijk Gymnasium Breda behoort tot een van de zeven finalisten van de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider 2014. Hier waren in totaal 150 aanmeldingen voor.

Sander begeleidt Stefan van Tilborgh, een niveau 4 ICT student van het Radius College.

“Ik heb Sander opgegeven omdat hij mij niet alleen op het technisch gebied, maar juist op het sociale gebied verbetert.”

Stefan is bij zijn stageplaats op het Stedelijk Gymnasium Breda terechtgekomen door de doorverwijzing van Ellis Uijtdehage, medewerkster van StagePlaza van het Radius College Breda.

Sander werkt al negen jaar bij het Stedelijk Gymnasium Breda als Systeem Netwerk Beheerder. Voordat hij bij deze baan terecht kwam, had hij de opleiding Systeem Netwerk Beheer gestudeerd op het Radius College. In die negen jaar heeft Sander al zeven stagiairs begeleid.

“Ik vind het erg leuk om mijn ervaringen over te brengen op stagiairs. Vaak hebben ze het technische gedeelte al goed door en help ik ze meer met het sociale gedeelte.”

 “De samenwerking met het Radius College vind ik erg prettig, de juiste studenten worden doorverwezen naar een stageplaats bij het Stedelijk Gymnasium Breda.”

Op 13 november wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens de finale in Ede.

(Dit interview werd genomen door Mitch Vissers en Robert van Achterberg, beiden tweedejaars student aan het Florijn College).